Kineska kompanija zainteresovana za izgradnju puteva u Srbiji

Bez autora
Sep 23 2012

Ministar regionalnog razvoja i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Verica Kalanović razgovarala je sa predstavnicima kineske građevinske kompanije “Šandong hajspid grup”, koja je pokazala interesovanje za poslove u Srbiji, posebno za izgradnju regionalnih autoputeva Pojate - Preljina i Novi Sad – Šabac - Loznica.Kalanović je kinesku delegaciju upoznala sa prioritetima u izgradnji regionalne infrastrukture, kao i o uslovima poslovanja u Srbiji, pri čemu se posebno osvrnula na veoma dobru saradnju dve zemlje.

Kineska kompanija zainteresovana za izgradnju puteva u SrbijiMinistar regionalnog razvoja i lokalne samouprave u Vladi Republike Srbije Verica Kalanović razgovarala je sa predstavnicima kineske građevinske kompanije “Šandong hajspid grup”, koja je pokazala interesovanje za poslove u Srbiji, posebno za izgradnju regionalnih autoputeva Pojate - Preljina i Novi Sad – Šabac - Loznica.

Kalanović je kinesku delegaciju upoznala sa prioritetima u izgradnji regionalne infrastrukture, kao i o uslovima poslovanja u Srbiji, pri čemu se posebno osvrnula na veoma dobru saradnju dve zemlje.

Tokom sastanka je postignut dogovor o tome da ova kompanija narednih dana uputi i zvanično pismo o namerama za saradnju na pomenutim projektima.

“Šandong hajspid grup” je jedna od vodećih svetskih građevinskih kompanija u oblasti izgradnje autoputeva, železnica, aerodroma i luka.

Ona posluje u više od 30 zemalja širom sveta, a jedan od njihovih najvećih i najpoznatijih projekata je most dužine 43 kilometra u kineskoj regiji Šan Dong, koji je izgrađen za samo četiri godine. Kapital ove kompanije procenjuje se na više od 30 milijardi dolara, navodi se u saopštenju Ministarstva regionalnog razvoja i lokalne samouprave.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik